Naar Week 2 Week 1

Donderdag 11 mei

Vertrek uit Zwolle , even langs de polder om een hengel en ander visgerei van mijn broer Ben te lenen.
om 16:00 eindelijk vertrokken richting Groningen, even langs de Vrijbuiter in Roden, het is elke keer hetzelfde: voor je het weet ben je weer "even gauw" een hoop geld kwijt...
Dan rustig verder over de duitse Autobahn richting Bremen.

klein busjeIn Zeven op de parkeerplaats van een camperhandel overnacht (tussen de GROTE campers)

Vrijdag 12 mei

Vroeg vertrek na een ontbijtje (hier beginnen we het handige van een camper al in te zien...)
bij de Elbe met de pont over...Binnendoor richting Denemarken. Het is hier landschappelijk gezien niet zo boeiend, beetje vlak koolzaadvelden het heeft iets weg van duitsland, wel mooie koolzaadvelden.
Het bollebusje blijkt nogal last te hebben van de harde zijwind die inmiddels is opgestoken, erg vermoeiend rijden en we stoppen er dan ook bijtijds mee.

Zaterdag 13 mei

Verder naar Hirthals, na overleg aan de incheck balie van de Colorline maar besloten om de Snelboot te nemen. de hond moet in de auto blijven en we weten niet hoe of het zal zijn voor 'm. Dus even een dikke toeslag voor de hoogte van de bus en de sneldienst...het blijkt zo'n 240,- duurder te zijn ...Nog even de tussenliggende uren doorgebracht in de duinen in de duinenaan zee met een heerlijk avondzonnetje.

Vertrek om 20:30 met de "Silvia Ana L". We hadden een op mooie zonsondergang gehoopt maar er bleek weinig te zien te zijn vanaf de boot..helaas.
Maar al snel kwamen we om 23:00 aan in Kristiansand. EINDELIJK in Noorwegen, we zijn zo benieuwd naar dit land na alle folders, gidsen en en internet verhalen te hebben gelezen ..Het is al wel donker dus we overnachten maar op de parkeerplaats van het ziekenhuis.

Zondag 14 mei

We vertrekken vroeg richting Setesdal, onderweg ontbijten we langs een rivier, waar plotseling een luid getrommel klinkt, we denken nog aan houthakkers of zo maar even later hangt de producent boven ons in een boom: Een specht...Waarschijnlijk een Noors halfbroertje van de hollandse soorten want we kunnen 'm in ons vogelboekje niet vinden.
Een flink eind verderop nog eens een heerlijke lange pauze gehouden op een mooie parkeerplaats aan het Byglandsfjord. Heerlijk wat een rust!! Lekker in het zonnetje, even de hengel geprobeerd...oei dat valt nog niet mee gooien met zo'n ding...later nog maar eens proberen!ijsmeer
Verder noordwaards maar weer : bij Valle staan overal borden dat wild camperen niet op prijs word gesteld dus rijden we "even" een stukje door: de "45" richting Dalen. Oef! wel 12% stijging da's dus in de 2e versnelling met plm. 30 km/uur naar boven kruipen...boven op de pas ligt nog hier en daar sneeuw en het meer is nog bedekt met een laag ijs, een prachtig gezicht met een laaghangende zon, we zijn meteen lyrisch: nog maar 1 dag op weg en nu al zo'n verscheidenheid aan prachtige uitzichten!!
Een magnifieke rit, maar we doen wel 2 uur over 50 km :-).
Bij Dalen is een klein haventje waar we de avond en nacht hebben doorgebracht.
Naar Week 2

Volgende Week